Jablkové hodovanie

 

Plnené jablká:

Plnené jablká

 

Plnené jablká

 

Plnené jablká

 

Receptúry jablkových špecialít, ktoré sme ponúkali na Jablkovom hodovaní 2018 v DNV:

Nakoľko tieto plnené jablká "som vymyslel" pre tútu príležitosť a robili sme ich prvý krát, prax ukázala, že je treba trošku upraviť receptúru:

prikladám už upravenú - zrevidovanú receptúru:

 

Platí pre všetky receptúry:

jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme jaderník a zrežeme polovicu jablka tak, aby stála ako "vanička",

jablká predvaríme alebo predpečieme,

plníme plnkou a podávame.

 

 

Jablká plnené gaštanovým pyré a gaštanmi:

Zmes gaštanového pyré s nasekanými uvarenými gaštanmi.

 

Jablká plnené ricottou:

Ricotta, kôpor, soľ a biele korenie.

 

Jablká plnené cviklou a chrenom:

Uvarenú cviklu nastrúhame a dochutíme smotanovým chrenom.

 

Jablká plnené hydinovým šalátom:

Kuracie mäso uvaríme. Po vychladnutí mäso nakrájame na malé kocky. Hrušky ošúpeme a tiež nakrájame na malé kocky. Nakrájané hrušky s hydinovým mäsom spojíme majonézou, dochutíme soľou a bielym korením.

 

Jablká s pohánkovými vločkami a lieskovými orieškami:

Pohánkové vločky zmiešame s marhuľovým džemom a opraženými nasekanými lieskovými orieškami.

 

Jablká s tvarohom:

Tvaroh zmiešame s hrozienkami, medom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi.

 

Jablká s kozím syrom:

Zmiešame kozí syr, nakrájané sušené paradajky, olivy a chilli papričky.

 

***************

 

Jablkový koláč:

Jablkový koláč

 

Jablkový koláč:

Linecké cesto plnené nastrúhanými jablkami, zjemnené vanilkovým pudingom.

 

 

Dobrú chuť.

 

 

 


 

 


Pôvodná receptúra podľa ktorej sme robili jablká my:

Recepty jablkových špecialít, ktoré sme ponúkali na Jablkovom hodovaní 2018 v DNV:


Platí pre všetky recepty: jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu a vydlabeme jaderník.

 

Jablká plnené gaštanovým pyré a gaštanmi:

Vydlabané polovice jabĺk naplníme zmesou gaštanového pyré a nasekanými uvarenými gaštanmi, zapečieme.


Jablká plnené ricottou:

Z ricotty, kôpru, soli a bieleho korenia vytvoríme plnku, ktorou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.


Jablká plnené cviklou a chrenom:

Uvarenú cviklu nastrúhame, dochutíme smotanovým chrenom a zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.


Jablká plnené hydinovým šalátom:

Vydlabané polovice jabĺk predpečieme do mäkka, necháme vychladnúť.

Kuracie mäso uvaríme. Po vychladnutí mäso nakrájame na malé kocky. Hrušky ošúpeme a tiež nakrájame na malé kocky. Nakrájané hrušky s hydinovým mäsom spojíme majonézou, dochutíme soľou a bielym korením.


Jablká s pohánkovými vločkami a lieskovými orieškami:

Pohánkové vločky zmiešame s marhuľovým džemom a opraženými nasekanými lieskovými orieškami. Zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.


Jablká s tvarohom:

Tvaroh zmiešame s hrozienkami, medom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi. Zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.


Jablká s kozím syrom:

Zmiešame kozí syr, nakrájané sušené paradajky, olivy a chilli papričky. Zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.

 

Dobrú chuť.