Jablkové hodovanie
Plnené jablká:
Receptúry jablkových špecialít, ktoré sme ponúkali na Jablkovom hodovaní 2018 v DNV:
Nakoľko tieto plnené jablká "som vymyslel" pre tútu príležitosť a robili sme ich prvý krát, prax ukázala, že je treba trošku upraviť receptúru:
prikladám už upravenú - zrevidovanú receptúru:
Platí pre všetky receptúry:
jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme jaderník a zrežeme polovicu jablka tak, aby stála ako "vanička",
jablká predvaríme alebo predpečieme,
plníme plnkou a podávame.
Jablká plnené gaštanovým pyré a gaštanmi:
Zmes gaštanového pyré s nasekanými uvarenými gaštanmi.
Jablká plnené ricottou:
Ricotta, kôpor, soľ a biele korenie.
Jablká plnené cviklou a chrenom:
Uvarenú cviklu nastrúhame a dochutíme smotanovým chrenom.
Jablká plnené hydinovým šalátom:
Kuracie mäso uvaríme. Po vychladnutí mäso nakrájame na malé kocky. Hrušky ošúpeme a tiež nakrájame na malé kocky. Nakrájané hrušky s hydinovým mäsom spojíme majonézou, dochutíme soľou a bielym korením.
Jablká s pohánkovými vločkami a lieskovými orieškami:
Pohánkové vločky zmiešame s marhuľovým džemom a opraženými nasekanými lieskovými orieškami.
Jablká s tvarohom:
Tvaroh zmiešame s hrozienkami, medom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi.
Jablká s kozím syrom:
Zmiešame kozí syr, nakrájané sušené paradajky, olivy a chilli papričky.
***************
Jablkový koláč:
Jablkový koláč:
Linecké cesto plnené nastrúhanými jablkami, zjemnené vanilkovým pudingom.
Dobrú chuť.
Pôvodná receptúra podľa ktorej sme robili jablká my:
Recepty jablkových špecialít, ktoré sme ponúkali na Jablkovom hodovaní 2018 v DNV:
Platí pre všetky recepty: jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu a vydlabeme jaderník.
Jablká plnené gaštanovým pyré a gaštanmi:
Vydlabané polovice jabĺk naplníme zmesou gaštanového pyré a nasekanými uvarenými gaštanmi, zapečieme.
Jablká plnené ricottou:
Z ricotty, kôpru, soli a bieleho korenia vytvoríme plnku, ktorou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.
Jablká plnené cviklou a chrenom:
Uvarenú cviklu nastrúhame, dochutíme smotanovým chrenom a zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.
Jablká plnené hydinovým šalátom:
Vydlabané polovice jabĺk predpečieme do mäkka, necháme vychladnúť.
Kuracie mäso uvaríme. Po vychladnutí mäso nakrájame na malé kocky. Hrušky ošúpeme a tiež nakrájame na malé kocky. Nakrájané hrušky s hydinovým mäsom spojíme majonézou, dochutíme soľou a bielym korením.
Jablká s pohánkovými vločkami a lieskovými orieškami:
Pohánkové vločky zmiešame s marhuľovým džemom a opraženými nasekanými lieskovými orieškami. Zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.
Jablká s tvarohom:
Tvaroh zmiešame s hrozienkami, medom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi. Zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.
Jablká s kozím syrom:
Zmiešame kozí syr, nakrájané sušené paradajky, olivy a chilli papričky. Zmesou naplníme vydlabané polovičky jabĺk, zapečieme.
Dobrú chuť.